spindrive

SpinDrive - korkean teknologian yritys, joka nousee yliopiston laboratoriosta

SpinDriven konsepti juurtui vuonna 2014 Business Finland -projektissa LUT-yliopistossa. Projekti keskittyi magneettisten laakereiden kaupallistamiseen nopeisiin sovelluksiin. Tutkimus päättyi vuonna 2015 ja ihmiset valmistuivat vähitellen lääkäreiksi, mutta idealla näytti olevan suuri potentiaali hankkeen avainhenkilöille.

Neljän teknisen tutkinnon vuonna 2015 perustama SpinDrive syntyi tutkimaan ja kehittämään keksintöön keskittyvää yritystä. Yliopistosta poistuttuaan yritys jatkoi tiivistä yhteistyötä laboratorioidensa kanssa hyödyntäen innovaatioita ja osaavia henkilöitä.

SpinDrive on erikoistunut aktiivisiin magneettilaakereihin nopeisiin sovelluksiin, ja sen ydinosaamista on magneettilaakeriohjainten ohjelmisto- ja laitteistokehityksessä. Laitteet valmistetaan yhdessä kumppaneiden kanssa ja ohjelmistot kehitetään itse. Heidän tuotteidensa ydinajatuksena ovat voiteluaineettomat magneettilaakerit, jotka on integroitu nopeisiin sähkömoottoreihin.

Ratkaisu parantaa energiatehokkuutta ja vähentää säännöllisen huollon tarvetta. Tuotteet ovat etäohjattavia ja erittäin joustavia eri teollisuuden sovelluksiin. Joukko patentteja vahvistaa yrityksen kilpailuetua ja johdonmukaista innovaatiota.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 16 omistautunutta henkilöä ja suurin osa heidän tuotteistaan myydään kansainvälisesti. Kahden sijoituskierroksen aikana SpinDrive on saanut yli 4 miljoonaa euroa yksityistä ja julkista rahoitusta.

SpinDrive on malliesimerkki menestyksekkäästä Research-to-Business (R2B) -projektista, jossa vuosien tutkimus- ja kehitystyö on huipentunut kasvavaan kansainväliseen liiketoimintaan.

Tutustu heidän uraauurtavaan työhönsä tarkemmin heidän verkkosivuillaan: https://spindrive.fi/